behandlinger for kronisk hovedpine og læsevanskeligheder – ubalancer og spændinger

Udtalelse

ET LIV I SMERTEHELVEDE

AV, hvor gør det ondt. Endnu en nat hvor jeg ikke kan sove pga. ubeskrivelige stærke smerter. Altid har jeg haft smerter ved menstruation, men disse smerter er noget helt andet. De giver mig smertefulde ”jag” døgnet rundt, jeg kan ikke komme på toilettet uden smerter og søvn får jeg ikke noget af. Er det mig der er tosset, eller er der virkelig noget galt?
Hos lægen fortæller jeg om mine problematikker, han mener det blot er menstruationssmerter, men syntes dog jeg skal tage noget for smerterne og så jeg også kan sove; kodein. Sløv og slap bliver jeg af dem, og får indhentet søvn, men smerterne er der endnu. Det er ved at blive et mareridt, og jeg må sygemelde mig fra arbejde, når jeg har min menstruation. Jeg bliver flov over det. Ved næste menstruation er den total gal igen, smerterne vil ingen ende tage, og opsøger en ny læge som har en anden formodning; ”Du har muligvis Endometriose”. Der skrives henvisning til sygehuset med henblik på scanning af livmoderen.

FORGÆVES OPERATION PÅ SYGEHUSET

Jeg bliver scannet på sygehuset og konklusionen er klar: ”Der er intet at se i din livmoder, hverken på æggeleder, æggestok eller noget. Alting ser fint ud. Dog med de smerter du beskriver, vil jeg lave en kikkert undersøgelse, for at tjekke om der evt. skulle sidde noget et sted jeg ikke kan se”. Indtil operationen skal ske, foreslås det, at jeg springer min menstruation over med p-piller, så længe som jeg kan, så jeg ikke skal igennem for mange smerter. Men ak ak, dét at springe menstruationen over gjorde kun at smerterne ved næstkommende cyklus var betydeligt forværret.
Operationen bliver foretaget 2 mdr. efter scanningen, og ny konklusion kommer frem i lyset ”Endometriose kategori 2 bag ved livmoderen. Dvs. endometriosen sidder på livmoderen og når du skal på toilettet, gnider endetarmen sig opad endometriosen, og dét er årsagen til dine smerter. Vi har formået at fjerne ALT”.
Lykken var gjort, smertefri efter flere år med ulidelige smerter. Lykken varede kun et par måneder, så kom selv samme smerter frem igen. Ny scanning på sygehuset med konklusionen ”Der er ingenting at se, så det må bare være ar væv, og vi har jo fjernet det hele for nyligt”.

LÆRER AT LEVE MED SMERTER OG TRÆTHED

Jeg lærer at leve med mine smerter hver måned, det gør ondt ved toiletbesøg og det giver smertefulde ”jag” bagi. Smertestillende virker ikke; kodein, tramadol, dolol, ibumetin, morfin. Smerterne drosler med årerne ned, så jeg kan nøjes med pamol og ibumetin og SØVN. Trætheden er den værste bivirkning. Det går ud over mig, vores hjem, min mand og børnene.

LASERBEHANDLING HOS JOHNNY ANDERSEN

Fysioterapeut Johnny Andersen har jeg kendt i mange år, og han kommer med et forslag til en behandling med laser mod mine smerter. I skrivende stund har jeg fået 4 behandlinger hos Johnny Andersen, og kan kun sige positivt herom.
Normalt har jeg som alle andre kvinder smerter op til og under menstruation, men med disse behandlinger har jeg for første gang nogensinde INGEN smerter under cyklus.
Der er ingen endometriose smerter og der er ingen menstruationssmerter. Trætheden er der lidt endnu, men det er på en helt anden måde end før.

BEHANDLING FOR MENSTRUATIONSSMERTER OG ENDOMETRIOSE

Jeg vil råde alle kvinder der har stærke menstruationssmerter og endometriose smerter til at få den samme behandling, der hjalp mig.
Det kan være en operation slet ikke bliver nødvendig, men at få behandlinger med laser kan klare det hele.
Operation skal altid være sidste udvej. Da jeg var 19 år fik jeg de første tegn på endometriose. Som 20 årig blev jeg opereret. I dag 27 år gammel, er jeg for første gang 100% smertefri.

Christina R. Thomsen

KAN DINE MENSTRUATIONSSMERTER AFHJÆLPES?

Ring og bestil tid til undersøgelse på tlf 86930666