Diagnosticering af børn

Vores lille datter Simone på 15 mdr. kom til behandling hos Johnny Andersen, da hun i nogen tid havde gået meget skævt med hovedet. Hun havde gennem de sidste mange måneder været vågen 5-6 gange hver nat, hun har ellers sovet igennem, fra hun var ganske lille. Meget har fået skylden: Tænder, sult, ondt i ørene, de drømmer o.s.v. Vi har har fået hendes ører undersøgt, de ser fine ud. Men hun har til tider haft problemer med at komme af med afføringen, hård mave og oppustethed, med dertilfølgende humørsvingninger.

Efter 1. behandling var der klart bedring i holdning af hovedet, plus 3 fyldte bleer i løbet af få timer. Der var blevet løsnet op i hele kroppen. Natten mellem første og anden behandling, vågnede Simone dog op med fastlåst nakke. Efter 2. behandling var det blevet meget bedre, næsten ingen skævhed. Efter 3 behandlinger går Simone med hovedet lige igen, vi tager dog lige et par ekstra gange, så der ikke er flere spændinger. Hun er nu begyndt at sove om natten igen. Humøret er bedre og hun leger mere.

Behandlingen er foregået meget rolig og afslappet på en madras på gulvet, med leg, rosinspisning og massage. Alt foregik på hendes præmisser og det var ganske få kny hun kom med. Det blev ikke noget med knæk og bræk, som vi havde frygtet, at der skulle til for at få løsnet hendes nakke. At så maven, søvnen og humøret også kom i orden, bekræfter jo bare at hele kroppen hænger sammen i en større helhed. Så en spænding kan give mange gener, og ikke alt skyldes tænder m.m.

En stor tak til Johnny for hans hjælp.

Lene, Simone og Jack

Simone havde det ikke godt ved start her, der var problemer med urolige nætter, mavegener(hvis Simone havde været 0-3 måneder ville mavegenerne være kolik), m.m. Objektivt sidder hendes hoved skævt, og der er spændinger i nakke og rygmuskulaturen, spændinger der går helt ned i bækken og ben. Behandlingen er enklest muligt manuel afspænding, en blid udgave af den teknik jeg bruger til whiplash patienterne. Behandlingen tager sigte på at behandle med mindst mulig gene for nakken, med primær behandling i ben, bækken og ryg. Børn responderer generelt meget bedre end voksne på manuel behandling, og det var da heldigvis også tilfældet her.

Fysioterapeut Johnny Andersen

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *